Praha, 24. 11. 2016 – Česká kancelář pojistitelů (ČKP) spouští nové webové stránky www.ckp.cz. Jejich změna je dalším krokem v celkové vizuální proměně ČKP, která byla zahájena v září letošního roku v rámci sjednocení korporátního stylu ČKP s  Českou asociací pojišťoven. Hlavním cílem změny bylo zpřístupnit motoristům srozumitelnou formou veškeré důležité informace a aplikace, které pro ně ČKP spravuje.

Na homepage nového webu získají řidiči kromě informací o povinném ručení i odpovědi na nejčastěji kladené dotazy a důležité rady, jak mají postupovat v nepříjemných situacích, do kterých se mohou dostat na silnicích v ČR i v zahraničí.

Na webu ČKP došlo kromě aplikace nového vizuálního stylu i k významné změně struktury prezentovaných informací. Šlo nám především o usnadnění orientace v agendě, kterou s námi musí motoristé řešit. Řidiči zde najdou kromě základních informací o ČKP a jejích projektech i přehledné návody, jak uplatňovat škody z dopravních nehod. Praktickým nástrojem umístěným přímo na homepage je aplikace pro kontrolu existenci povinného ručení. Ta varuje nepojištěné řidiče před jízdou bez pojištění,“ říká Jan Matoušek, výkonný ředitel České kanceláře pojistitelů.

O grafickou podobu stránek www.ckp.cz  se postaralo studio Grafite společně s ilustrátorem Patrikem Antczakem, kteří stojí za redesignem celé skupiny zahrnující Českou kancelář pojistitelů a Českou asociaci pojišťoven.

PDF verze ZDE